vineri, 28 octombrie 2011

Calendarul mayas si ultimul val al creatiei

Calendarul mayas a dat nastere la multe controverse - in special pentru data 'apocaliptica' a presupusului 'sfarsit' al lumii ce corespunde sfarsitului ultimului 'val al Creatiei' din calendarul lung. Unele surse dau ca data finala  28 Octombrie 2011 , altele 21 Decembrie 2012 .
Insa nu ar trebui sa ne fixam pe o data anume, pentru ca totul este relativ in raport cu data de 'inceput' a Universului- nimeni nu poate spune cu precizie cand incepe primul val al creatiei, (prima treapta a calendarului) pentru ca nu avem o data exacta a 'nasterii' Pamantului.
Ian Xel Lungold aduce urmatoarele precizari (bazandu-se pe studiile lui Carl Johan Calleman ) cu privire la 'logica' acestui calendar. Click aici - partea 1 si partea 2 pentru a vizualiza conferinta sustinuta in anul 2004 in Canada.
Cateva idei prezentate in studiile lui Calleman si Lungold:
-exista de fapt trei calendare mayase care se intalnesc convergent asemeni rotitelor din mecanismul unui ceas : cel zilnic, ce cuprinde o perioada de 260 de zile, denumit si Tzolkin,  cel lung (ce cuprinde o perioada de milioane de ani), si cel solar, folosit in agricultura, denumit si haab' - Pentru mai multe informatii click aici.
- in masurarea timpului, mayasii se raporteaza atat la miscarea planetelor in raport cu centrul galaxiei, cat si la ciclul natural al evolutiei unei plante, de la stadiul de samanta la stadiul de fruct .
- in calendarul lung, planta reprezinta Creatia - asemeni teoriei evolutioniste a lui Darwin,  Creatia parcurge anumite etape ale dezvoltarii ,pornind de la etapa organismelor unicelulare, apoi a mamiferelor, cea tribala, nationala si ajungand in final la cea planetara si universala. O alta analogie ar fi dezvoltarea unui embrion pana la nastere, cele noua luni de gestatie fiind cele noua etape ale dezvoltarii constiintei umane, (noua trepte ale piramidei mayase)
- fiecare val al creatiei are 7 zile si 6 nopti - potentialul pozitiv si negativ pentru fiecare etapa.
- timpul de manifestare pentru schimbari se accelereaza, cu cat urcam mai sus pe scara evolutiei - rotile 'mecanismului' calendarului se misca din ce in ce mai repede.
- dupa incheierea valului noua, nu mai urmeaza o alta treapta in calendarul mayas, nu pentru ca ar fi un sfarsit al lumii, ci pentru ca s-ar ajunge intr-un stadiu in care potentialul de manifestare al constiintei umane este nelimitat, deci orice 'profetie' despre viitor devine imposibila.
Alte informatii :
Link 1 - 2012 - Stiinta sau Superstitie 
Link 2 - Orasul pierdut al Mayasilor
Link 3 - Un interviu cu Carl Calleman
Link 4 - Descifrarea codului mayas (partea 1) si partea 2 

joi, 20 octombrie 2011

Miscarea de protest Occupy Wall Street

Poate ati auzit la stiri, poate ca nu.
Din 17 Septembrie a inceput o miscare de protest in intreaga lume ce a culminat cu 'Ziua internationala a protestelor',  pe 15 Octombrie.

Peste 100 de orase din Statele Unite si peste 1500 de orase din intreaga lume au participat si mai participa inca. Miscarea a inceput din Wall Street, initiata de un grup de tineri afiliati unei organizatii non guvernamentale. 'Propaganda' a inceput pe internet, si singura metoda de a afla mai multe ramane din pacate tot internetul.
Iata mai jos cum se definesc initiatorii acestei miscari (fragment preluat de pe site-ul oficial 'Occupy Wall Street'):
"Miscarea OWS lupta impotriva puterii corozive exercitate de marile banci si corporatii asupra procesului democratic, si impotriva rolului Wall Street in crearea unui colaps economic care a cauzat una din cele mai grave crize economice din ultimele generatii. Miscarea este inspirata de revoltele din Egipt si Tunisia, si are ca scop expunerea celor 1% din populatie care au scris regulile unei economii injuste ce ne va executa silit viitorul."
"Suntem doar cativa dintre numerosii activisti din lume care au muncit la pregatirea protestului din 15 Octombrie. Pagina web a ramas 'anonima' pentru ca am considerat ca ideile din spatele ei apartin tuturor celor care s-au regasit in ele. Aceasta miscare nu este condusa de nimeni ci este nascuta dintr-o reactie la nedreptatea si coruptia din lume, si este deci destinata sa schimbe valorile sistemului , nu doar regulile sale. Este o miscare globala pentru democratie autentica si conditii umane mai bune, deci aceasta pagina reflecta o idee colectiva, o miscare fara granite si fara lideri. Nu suntem responsabili sau reprezentanti ai niciunui grup. Suntem oameni care au decis sa contribuie printr-o platforma web la o miscare sociala care s-a declansat in mod spontan. "


luni, 10 octombrie 2011

Programe si conditionari (II) - Programe ezoterice

Revin dupa cum am promis cu detalii despre programele de tip ezoteric . Ce sunt acestea? Informatii transmise prin intermediul gandurilor si a campurilor energo-magnetice emise de corpul uman, catre diferite elemente (cum ar fi apa, alimentele, cristalele, diferite obiecte, chiar si paginile unei carti.)

1. Apa. Printre cele mai recente descoperiri se numara informatiile ce pot fi transmise apei - vezi studiul doctorului Masaru Emoto si filmul documentar 'Apa'. Pe scurt, se explica faptul ca apa in toate formele ei, are 'memorie' si ca poate fi energizata pozitiv sau negativ, in functie de informatia cu care este programata. Mai multe detalii aici .
Ganditi-va la apa sfintita - este o apa impregnata cu o amprenta benefica - prin emiterea unei binecuvantari de catre un preot cu har. La polul opus, se cunosc cazuri de otravire cu o apa care aparent nu continea nici un element chimic daunator. Amprenta sa energetica insa era atat de incarcata negativ (deoarece a captat in calea ei amprenta dramatica a locurilor prin care isi avea cursul) si vibratia ei atat de joasa, incat a cauzat serioase probleme in corpul celor ce au baut-o. 
Urmariti filmul si veti vedea cum a fost descoperit acest lucru - si acceptat din punct de vedere stiintific in intreaga lume.

2. Alimentele. Ati auzit desigur fraza ca "mancarea facuta cu dragoste are gust mai bun". Si ati vazut probabil chiar in familie cum se gateste traditional, si ca aceeasi reteta, cu aceleasi ingrediente, poate avea cu totul alt gust daca este preparata de mama, bunica, etc. Ei bine, nu este doar o vorba 'din batrani', ci este adevarat! De aceea nu va temeti sa va folositi mainile, atunci cand gatiti, (bineinteles dupa ce ati respectat normele elementare de igiena), si niciodata nu pregatiti masa atunci cand sunteti suparati sau nervosi. Energia emisa de gandurile si mainile voastre in acel moment se va transmite mai departe fie ca o constientizati sau nu.
Un sfat : creati un program benefic atunci cand preparati mancarea - binecuvantati-o in gand si transmiteti intentia ca acele alimente sa fie in perfecta armonie cu corpul vostru si cu cei care o vor consuma. 
Mergand un pas mai departe cu analiza acestor programe, putini stiu ca anumite alimente contin deja o amprenta negativa - ele sunt nocive corpului nostru pentru ca au fost modificate sa creeze dependenta. Bauturile de tip cola, sau altele cu adaosuri chimice, mancarea de tip fast-food cu potentiatori de aroma (aici nu vorbim de nimic natural, sau programe 'accidentale', ci de alimente care in mod constient au fost impregnate cu anumite substante deci cu anumite intentii). Nu vreau sa fac acum teoria conspiratiei -sunt altii mult mai priceputi la asta- dar va atrag doar atentia. Daca nu puteti evita sa consumati anumite bauturi sau alimente incercati macar inainte de a le 'infuleca' sa stati o clipa si sa transmiteti intentia de a le  optimiza amprenta energetica pentru a va fi cat mai benefice cu putinta. O simpla atingere, o simpla intentie este suficienta. Este ceea ce fac inca oamenii care si-au pastrat legatura cu traditiile si credinta - cei ce fac o cruce inainte de a incepe sa manance sau cei ce multumesc Divinitatii pentru ceea ce  urmeaza sa primeasca - de ce credeti ca se fac aceste gesturi? Pentru ca ele vin din mostenirea ancestrala - nimeni nu stie clar de cand au inceput, dar incercati si veti vedea cum,daca va obisnuiti cu acest mic ritual, gustul mancarii va fi mai bun, si starea de sanatate se va imbunatati si ea. 

3. Cristalele -cele naturale, formatiunile de tip cristalin ce se gasesc in pamant si caverne - Exista legende care vorbesc despre utilizarea cristalelor de catre civilizatia disparuta a Atlantidei, pentru stocarea informatiilor. In Evul Mediu s-a raspandit folosirea lor de catre cei ce practicau alchimia si magia. Despre misterul cristalelor s-au scris numeroase carti  (pentru mai multe informatii click aici-) si exista in prezent chiar cursuri in care aceasta stiinta mistica este impartasita mai departe.Puteti afla despre fiecare tip de piatra pretioasa si semi-pretioasa care exista in natura si care sunt proprietatile lor chimice, si energetice. Terapia cu cristale foloseste aceste proprietati pentru vindecarea diferitelor afectiuni sau blocaje. De asemenea, cristalele se pot folosi in Feng Shui, pentru armonizarea energiei spatiului de locuit, sau in amplificarea intentiei pentru realizarea unui proiect (vezi grila de cristale). Atentie insa, inainte de a le folosi atat cristalele cat si pietrele pretioase sau semi-pretioase trebuie purificate energetic - cea mai simpla metoda este a le tine in vase cu sare pentru trei zile, dupa care sa le clatim cu apa rece la jet puternic. Apoi sa le tinem la soare pentru a se incarca din nou cu lumina. La sfarsit le tinem in mana si transmitem o conditionare pozitiva de genul 'aceasta piatra va echilibra toate campurile mele si va armoniza relatia mea cu cei din jur' ; 'aceasta piatra ma va proteja de energiile joase din spatiul unde muncesc'. Este acelasi lucru cu a crea talismane , in functie desigur de proprietatile fiecarui cristal.

4. Altele - programe de tip informational - Orice informatie este energie. Orice schimb de informatie este deci un schimb de energie. Dezinformarea intentionata contine o amprenta de energie joasa. In consecinta, ne putem simti mai bine sau mai rau atunci cand citim, ascultam sau privim anumite informatii. Ziarele, cartile, muzica de la radio, filmele si programele de stiri, etc -toate ne transmit ceva. Toate ofera o versiune a adevarului. Cum discernem adevarul de minciuna? Cum reusim sa ne pastram mintea limpede si vibratia inalta  atunci cand suntem bombardati cu informatii negative din toate aceste surse? Ei bine, cel mai simplu este sa ne ascultam instinctul. De exemplu, daca va pica in mana o carte ce contine un program negativ, ceva din fiinta voastra va reactiona - si veti simti impulsul sa nu o cititi, sa nu o cumparati, ci sa mergeti mai departe. In mod similar, daca la radio se difuzeaza melodii ce contin programe negative, veti simti nevoia sa mutati frecventa si sa nu ascultati acea melodie. Acest 'instinct' nu este altceva decat sursa adevarului pur , conectarea la Sinele vostru Inalt. Din pacate atunci cand legatura cu Sinele Inalt este pierduta, din diferite motive - cel mai adesea datorita accentului pus pe materialism, ambitie, egoism, etc. - perceptia intuitiei se va estompa, si va fi tot mai greu sa discernem ce este benefic pentru noi de ceea ce ne face rau.
Folositi-va intuitia atunci cand aveti de ales intre a crede ceea ce spune X si a crede ceea ce spune Y, atunci cand vi se ofera un adevar sau o revelatie, atunci cand vi se cere sa va mobilizati pentru o cauza sau alta. Intuitia este cea mai buna busola, dar pentru ca ea sa functioneze trebuie sa va linistiti mintea...
Puteti de asemenea activa Filtrul Divin - pentru mai multe detalii click aici.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Programe si conditionari (I) - Programe psihologice

Am fost intrebata de curand ce este un 'program' mental sau ezoteric, daca este bun sau rau, daca poate fi 'folosit' impotriva noastra si cum poate fi 'anulat'-etc.
Sa o luam cu inceputul. Notiunea de 'programare' o puteti vedea in toate dictionarele generale sau de specialitate -  in principal referirea se face la programele introduse in calculator, cu scopul de a rezolva o problema, dar avem aceeasi notiune si in pshihologie -vezi 'programarea neuro-lingvistica' .
In anii Razboiului Rece se vorbea chiar despre o 'spalare pe creieri' aplicata in cadrul agentiilor secrete de catre persoane specializate in studiul parapsihologiei, etc.

Lasand insa aceste teorii deoparte, si fara a intra in complexitatea unor definitii psihologice, avem cu totii la maturitate 'programe' de diferite tipuri, ce tin in primul rand de mediul in care am crescut, pornind de la familie, pana la profesori, relatii, si asa mai departe. Practic (si stiu ca aici e 'buba' mare) cam toti oamenii cu care intram in contact, de cand 'facem ochi' si pana plecam spre stele, ne pot 'transmite' programe, dar -atentie: nu neaparat pentru a ne face un rau, ci dimpotriva, cel mai adesea cu bune intentii. 
Cel mai bun exemplu de program ar fi educatia primita de la parintii nostri. Studiile arata ca in anumite situatii, unui copil aflat in primii ani de viata, i se pot transmite programe nocive pentru dezvoltarea ulterioara, prin simpla verbalizare a unor cuvinte cu conotatie negativa pe un ton ridicat. Scenariu: Copilul face o greseala - cum e si firesc ca doar nimeni nu s-a nascut invatat - si este 'mustrat' intr-un mod care il sperie - in acel moment parintele adauga cuvinte de genul ' esti un prost', ' nu esti in stare sa tii minte un lucru atat de simplu', etc...(din pacate lista poate continua). Acele cuvinte vor ramane in subconstientul copilului - astfel el va avea anumite complexe, limitari, frici, pe parcursul intregii vieti, sau pana cand se va decide sa urmeze o forma de terapie si auto-analiza in vederea vindecarii acestor blocaje.
Un alt fel de program 'daunator',  mai greu de depistat din pacate - este cel creat de noi insine , prin repetarea obsesiva a unor fraze , credinte, sau deprinderi, care ne limiteaza potentialul si ne imping spre negativism. Ca exemplu atasamentul de anumite dependente, sau de evenimente trecute. Sau acele fraze pe care le repetam zilnic de genul ' nu voi reusi niciodata', ' e imposibil', ' nu pot sa renunt la', ' e vina lui X pentru ce s-a intamplat', etc. 
Partea buna este ca, toate aceste programe pot fi inlaturate, anulate, 'deprogramate', prin anumite forme de terapie - psihanaliza, sau NLP.
Un exemplu de program pozitiv interior ar fi acele fraze automotivationale de tipul ' in fiecare zi, in toate sensurile, ma simt din ce in ce mai bine' ; ' sunt stapanul timpului meu, am timp pentru tot ceea ce imi propun sa realizez'; ' o surpriza placuta ma asteapta astazi' etc.

Din pacate cele mai raspandite programe in societatea in care traim sunt cele construite pentru manipularea consumatorilor - vezi publicitatea difuzata in mass-media. Aceste programe constau in anumite fraze-cheie sau insiruiri de cuvinte, imagini, sunete, menite sa ramana in subconstientul viitorilor clienti. Nu este nimic altceva decat o 'strategie de marketing', dar partea buna este ca nu suntem toti 'sensibilizati' de aceste incercari de manipulare. Depinde foarte mult de taria noastra de caracter si de cat de sensibili suntem la presiunile externe.

Legat de influenta mediatica asupra comportamentului uman,  am urmarit de curand un documentar extrem de interesant numit Jocul Mortii - realizat de un regizor francez -- http://www.hbo.ro/movie/jocul-mortii_-69731  , bazandu-se pe experimentul lui Milgram din anii '60 - http://www.scientia.ro/homo-humanus/52-psihologie-experimente-cu-oameni/371-obedienta-oarba-fata-de-autoritate-experimentul-lui-stanley-milgram.html .
Este extraordinar de observat cum oamenii pot fi atat de influentati de catre persoane cu autoritate, incat sa isi tradeze cele mai importante principii etice, mergand chiar pana la crima. Atentie deci la influentele externe, si la pierderea valorilor umane in favoarea pastrarii unei 'imagini' general acceptate.
In urmatorul 'episod' voi discuta despre un alt tip de program, cel ezoteric, o notiune mai putin cunoscuta.