Vindecarea cu Lumina

Cu totii avem capacitatea de a primi si transfera energie/caldura/Lumina prin palme, atat noua insine, cat si celorlalti. Este o abilitate cu care ne nastem, la fel cum ne nastem cu intuitie. Primul instinct atunci cand ne-am lovit este sa punem mana acolo unde doare. V-ati intrebat de unde vine acest impuls? 
In fiecare palma avem un 'portal' energetic (activ sau nu) prin care putem transfera, constient, sau inconstient, energia necesara vindecarii. Si cand spun vindecare nu ma refer doar la corpul fizic, ci si la cel emotional si toate celelalte 'corpuri' ce compun fiinta noastra (mental, spiritual, cauzal, etc.)  care sunt interconectate. Astfel, vindecarea cu Lumina nu presupune doar 'repararea' unui tesut, caci nu doar boala este vindecata, ci fiinta umana in totalitatea ei. Este extrem de important acest amanunt, pentru ca majoritatea bolilor au o cauza spirituala.

Unii oameni se nasc cu aceste capacitati deja dezvoltate, in functie de misiunea lor spirituala, pentru altii este nevoie de parcurgerea unor etape de invatare pentru a-si activa acest potential, in timp ce pentru multi ele raman inchise, fie din lipsa credintei, fie din diferite convingeri, fie din motive karmice.
Dincolo de diferitele tehnici ce pot fi invatate, consider ca mult mai importante sunt cateva principii-cheie, fara de care vindecarea nu poate avea loc.

Iubirea pentru aproapele nostru este prima cheie. Nu este vorba despre dragostea tipica relatiilor de sex opus, ci despre iubirea altruista, pura, dezinteresata, izvorata din empatie, pentru orice fiinta umana ce are nevoie de ajutor. Din acest punct de vedere, transferul de Lumina se poate asemana cu o transfuzie de sange - iubirea fiind echivalentul grupei sanguine 0 -donatorul universal.

A doua cheie este Liberul Arbitru (dorinta sincera de a oferi si primi acest dar) - nici o vindecare nu poate avea loc fara acordul tuturor celor implicati.

A treia cheie este Credinta = deschiderea mintii si a sufletului, increderea ca vindecarea este posibila, atentie, nu neaparat in sens religios.  Este ceea ce Iisus a incercat sa ne invete prin toate parabolele Sale - "Daca ati avea Credinta cat un bob de mustar, ati putea misca muntii din loc". Credinta presupune intentie,  renuntarea la ego, renuntarea la frica si idei preconcepute. Credinta este de asemenea strans legata de acceptarea Schimbarii - de cele mai multe ori Lumina activeaza in viata celui ce o invoca, schimbari in toate aspectele vietii sale.  Pentru ca vindecarea nu presupune doar insanatosirea corpului, ci in primul rand insanatosirea mintii si a spiritului - este un intreg proces care se va declansa daca o doriti cu adevarat, si nu e nevoie sa stiti cum functioneaza . Trebuie doar sa aveti incredere ca schimbarile ce se declanseaza sunt determinate de procesul vindecarii cu Lumina, si ca rezultatul este intotdeauna spre binele vostru. Daca nu sunteti dispusi sa faceti schimbari in modul de gandire si stilul de viata, foarte probabil ca vindecarea va fi blocata de propriile voastre convingeri si limitari, tot astfel precum ploaia nu il atinge pe cel ce a deschis o umbrela, sau lumina soarelui nu poate intra in casa celui ce a tras jaluzelele. Nu este 'vina' Luminii, ci o consecinta fireasca a acelor blocaje.

A patra cheie este Contractul spiritual/karmic (vezi mai multe detalii aici). Exista si cazuri in care, chiar daca primele trei chei au fost activate, totusi vindecarea nu are loc. Aceasta se datoreaza contractului spiritual. Suferinta fiind cea mai rapida cale de evolutie, ea poate fi un rau necesar pentru ca un om sa se 'trezeasca' sau sa invete anumite lectii spirituale, pe care si-a propus sa le parcurga in aceasta viata. Atunci cand lectiile vor fi invatate, totul se va 'debloca'.

A cincea cheie este Iertarea. Majoritatea dezechilibrelor energetice ce cauzeaza imbolnavirea corpului, provin din doua directii : Frica si Furia. Aceste doua tipuri de energii negative trebuie tinute sub control sau macar constientizate. Furia este extrem de distrugatoare si poate patrunde in cele mai adanci straturi ale subconstientului. Furia cauzeaza pierderea puterii personale, piederea energiei, deci slabirea organismului in timp. Singura cale de a contracara aceasta energie, este sa iertam. Iertand ne facem noua un bine in primul rand, nu e doar un gest 'crestinesc'. In momentul in care am iertat, pe mine insumi sau pe cel care a gresit fata de mine, ma desprind de trecut si ma ancorez in prezent. Astfel energia mea va ramane aici in corpul meu, in loc sa se piarda in directia unei experiente trecute sau sa se focalizeze pe o alta persoana.

Atunci cand toate aceste chei sunt activate, Lumina poate circula (direct sau indirect) spre noi cu efecte miraculoase, si ne vindecam.

De luat aminte: 
1) Religia celui care transfera Lumina, tehnicile pe care le urmeaza, varsta, sexul, experienta, stilul de viata, nu au nici o importanta, daca toate cheile de mai sus pot fi activate.
Un copil de cinci ani poate aduce mai multa vindecare prin puritatea intentiilor lui, decat o suta de preoti, doctori, terapeuti, samani, initiati in reiki, etc. O simpla atingere este suficienta. O strangere de mana, o imbratisare, o binecuvantare pe frunte. Daca exista Iubire, Liber Arbitru, Credinta, Iertare si nu contravine Contractului spiritual, atunci totul este posibil.

2)Vindecarea autentica nu poate fi obtinuta prin magie neagra, practici oculte, invocari ale energiilor intunecate si etc. Am auzit aceste temeri de prea multe ori si trebuie sa va atrag atentia ca aceasta este o mentalitate medievala si limitatoare! Nu va mai puneti bariere in numele religiei. Nu uitati ca dogmele si doctrinele sunt create pana la urma tot de oameni. Toate scrierile religioase ale umanitatii si cele mai sacre texte au suferit modificari de-a lungul secolelor. Cine poate garanta ca esenta acelor scrieri s-a pastrat intacta? Singurul adevar pe care va puteti baza este ceea ce va spune inima. Priviti potentialul uman la adevarata sa valoare - suntem creatie divina, deci avem un potential nelimitat! Vi s-a dat Liber Arbitru- folositi-l! Liberul Arbitru inseamna mai mult decat alb sau negru, bine sau rau. Sunt infinite nuante pe care le puteti experimenta, pentru a va dezvolta, si de asta sunteti aici. Nu cred ca Dumnezeu ne vrea ignoranti, suferinzi, tematori. Noi am ales aceste limitari. 

3) Incercati sa va pastrati mintea deschisa. Nu judecati covingerile si credintele celorlalti. Nu absolutizati, nici intr-o directie, nici in cealalta. Intoleranta fata de alte 'variante' ale dezvoltarii spirituale, indoctrinarea, frica, "arderea pe rug" a celor care indraznesc sa gandeasca diferit, toate astea va vor trage in jos, in loc sa va ridice spre un nou nivel de constiinta...

4)Asa cum in orice padure exista si uscaturi, exista si persoane care se promoveaza ca vindecatori doar pentru profit sau faima,si care nu au inteles ca acesta este un dar divin ce trebuie dat mai departe din iubire ,nu din interes. De acestia e mai bine sa va feriti.
Este firesc sa rasplatim pe oricine isi dedica timpul si energia pentru a ne ajuta. Asa cum fiecare doctor sau profesor sau maestru este rasplatit pentru eforturile si munca depuse. Este corect si frumos sa daruim ceva in schimb, dupa posibilitati, ca forma de respect si recunostinta. Ma refer la notiunea de 'ofranda', asa cum apare in traditiile orientale. Dar de aici si pana la adevarate 'tarife' si 'taxe' astronomice care sunt practicate in ziua de azi peste tot in lume, e cale lunga.
Insa nu fiti ingrijorati: pe cei 'autentici', ii veti 'simti', asa cum fata de 'profitori' veti simti instinctiv o repulsie. Luati-va in primul rand dupa ce va spune inima.

5) Nu exista coincidente. Nimic nu este intamplator. Daca vi se intampla sa va imbolnaviti, exista intotdeauna un motiv. De cele mai multe ori ne-o facem cu mana noastra, pentru ca ne 'otravim' atat la propriu cat si la figurat ,nu doar cu ceea ce inghitim, dar cu ganduri,  cuvinte si fapte. Dar daca sunteti pregatiti sa primiti vindecarea, in orice forma ar fi, acest lucru se va intampla. Veti intalni pe cineva care va va da o informatie, sau o mana de ajutor, sau energia de care aveti nevoie, sau veti atrage in viata voastra exact acele experiente de care aveti nevoie pentru ca vindecarea sa se intample. Iar daca ati inceput sa cautati raspunsuri, pe care inca nu le primiti, sau vindecari miraculoase care inca nu se intampla, exista un motiv. Nu invinuiti pe nimeni, nici pe voi, nici pe cel care incearca sa va ajute, nici pe Dumnezeu. Nu va pierdeti credinta si speranta, nu va pierdeti in amaraciune ci incercati sa mergeti mai departe, si sa intelegeti misterul vietii. 

Tot binele din lume va doresc si fie ca raspunsurile sa fie primite acolo unde este nevoie de ele.
Andreea