marți, 17 martie 2009

Schimbarea mentalitatii sau 'cheia fericirii'...

Cu aproximativ 3 ani in urma, mi-a 'picat' in mana o carte numita 'Profetiile de la Celestine' ,scrisa de James Redfield si publicata la editura Mix. Treceam printr-o perioada destul de proasta, atat sentimental cat si profesional, si nu prea aveam rabdare de citit carti despre 'profetii'. Gandurile imi alergau cu viteze ametitoare si nu reuseam sa ma detasez de probleme. Era mult mai comod sa ma victimizez si sa proiectez negativitatea mea asupra celor din jur. "Ce o mai fi si asta, un fel de codul lui DaVinci, mai mult ca sigur, a devenit o moda sa scrii carti despre revelatii si conspiratii !" mi-am spus. Dar in cele din urma m-am apucat de citit, dintr-un amestec de plictiseala si obligatie- cartea era un cadou, si urma sa fiu intrebata 'daca mi-a placut'. Am vrut sa citesc doar cateva pagini, si sa o rasfoiesc atat cat sa am suficiente informatii 'de o discutie'. Dar...doua pagini au devenit zece, am terminat primul capitol si tot asa pana cand am ajuns sa o citesc din scoarta in scoarta, captivata de ceea ce descopeream cu fiecare rand. Nu o sa intru in detalii, pentru ca povestea mea nu este o recenzie. Trei idei principale ar fi : nimic nu este intamplator, nici o intalnire, nici un eveniment. In relatia cu cei din jur avem intotdeauna atat rol de profesor cat si de elev. A doua este ca tot ce exista in Univers este 'interconectat', intre oameni plante animale si orice alt element de pe Pamant sau din Univers, exista o legatura profunda pe care de cele mai multe ori o ignoram. A treia este ca atat noi oamenii cat si Terra se indreapta cu pasi repezi spre o noua etapa evolutiva. Cartea a fost pentru mine primul pas catre o lume noua si fascinanta. M-am vazut pe mine si pe cei din jur intr-o cu totul alta lumina. Astfel, curiozitatea mea a 'atras' noi informatii si am descoperit o serie de autori care mi-au deschis mintea si sufletul.
I-am descoperit pe : Neale Donald Walsch si cartea "Conversatii cu Dumnezeu"
Michael Dawson - Iertarea (edit. For you); Curs de miracole (editura Adevar Divin); http://www.acim.org/Lessons/toc.html
Apoi a urmat "The Secret". "Secretul" este "Legea Atractiei", concept potrivit caruia gandurile noastre si modul in care reactionam la evenimente prezente, atrag tot ceea ce ne va aduce viitorul. Si mai important, este dezvaluita o idee revolutionara: Nu suntem nici victime, nici 'pioni' intr-un joc al divinitatii, ci creatori. Dumnezeu nu este in afara noastra, si nu suntem separati de EL. Suntem "extensii" ale Creatorului si avem atat posibilitatea de a ne controla destinul, cat si responsabilitatea propriilor alegeri.
Cautand mai multe informatii, am gasit si 'sursa' acestui concept, Esther Hicks http://www.youtube.com/profile?user=AbrahamHicks&view=videosCartea "Legea Atractiei", a fost publicata la edit.Prestige.
Am aflat apoi mai multe despre puterea gandurilor noastre urmarind filmul "What the Bleep do we Know". (Ce naiba stim de fapt).
Un alt film care mi-a dat de gandit a fost "The Peaceful Warrior" , creat dupa cartea lui Dan Millman, "Calea Luptatorului Pasnic" (publicata la editura Mix). 
La toate cele de mai sus as mai adauga mesajele lui Kryon http://www.kryon.com/k_25b.html despre natura umana si ADN. Tot referitor la potentialul uman si istoria evolutiei as recomanda si ultima parte din conferinta lui David Icke -From Fascism to Freedom (inclusa pe acest site).
In legatura cu anul 2012 si calendarul mayas, sunt nenumarate site-uri pe internet care debiteaza scenarii despre acea data , ideea 'favorita' fiind 'sfarsitul lumii'. Nu este vorba nici pe departe de un sfarsit, ci de inceputul unei noi etape in evolutia umana si a Pamantului.
Ian Lungold va poate aduce mai multe lamuriri: http://video.google.com/videoplay?docid=-4991836155473039810.

De ce v-am insirat toate aceste carti si filme? Pentru ca pornind de la aceste surse, puteti descoperi 'inspiratia' sau 'cheia' pentru gasirea propriei fericiri. Nu exista o retzeta universala, ci un drum personal. In cazul meu, s-a intamplat in timp, pas cu pas, la inceput nesigur, dar cu fiecare informatie, drumul a devenit din ce in ce mai clar..si odata cu schimbarea mentalitatii ,viata mea s-a transformat. Daca ar fi sa fac un rezumat a tot ceea ce am invatat pana acum, ar suna cam asa:
1. Nu suntem victime ale intamplarii sau ale universului/divinitatii, ci extensii a Sursei/Creatorului, cu potential creator nelimitat. Universul se extinde prin noi.Suntem responsabili pentru tot ceea ce ni se intampla, si nu exista predestinare, ci libera alegere. Iar daca in prezent suntem nefericiti, acest lucru se poate schimba.
2. Fericirea/Nefericirea nu ‘depind’ de nici un factor extern. Nimic din afara mea nu poate ‘cauza’ nefericire, ci doar modul in care eu reactionez la ceea ce observ. De asemenea, nu trebuie sa punem in seama nimanui sarcina de a ne face fericiti, si nici sa incercam sa schimbam pe cel de langa noi, pentru a ne simti noi bine.
3. Adevarul este relativ si in continua schimbare, iar lumea din jurul nostru este o oglinda a propriilor ganduri. Pentru a schimba ‘imaginea’ reflectata, trebuie schimbata ‘sursa’ imaginii, adica ceea ce proiectam in afara.
4. Nu exista Iad, pacat sau pedeapsa externa. Ideea de pacat este o inventie a unor oameni, pentru a controla lumea prin frica. In realitate exista ‘greseli’ si tendinta instinctiva a oricarui suflet spre evolutie. Dumnezeu iti va oferi intotdeauna sanse si oportunitati de a evolua, dar depinde de tine ce alegi sa faci. (una din ‘solutii’ poate fi reincarnarea)
5.La baza oricarei alegeri si oricarui gand se afla intotdeauna ori frica ori iubirea. Aceste idei primordiale sunt opuse, pentru ca 'frica' este absenta iubirii. Atata timp cat traim in frica, nu putem evolua si vom repeta aceleasi greseli.
6. Totul in Univers este energie si aceasta vibreaza la anumite frecvente, tot la fel cum un radio contine mai multe 'posturi' FM, tot la fel cum exista frecvente sonore, exista frecvente pentru tot ce ne inconjoara, inclusiv pentru ganduri. Din aceasta cauza, modul in care gandim ne afecteaza atat corpul cat si mediul inconjurator. Cea mai inalta frecventa este a iubirii (atunci cand iubim, ne 'simtim bine' nu doar psihic dar si fizic).
7. Atunci cand proiectam agresivitate/negativitate asupra celor din jur, ne facem rau in primul rand noua insine. Din mai multe motive : 1)suntem conectati intre noi, printr-o legatura energetica , a Sursei.
2) exista un centru nervos in creierul uman, care nu face diferenta intre ceea ce primesc si ceea ce ofer, - atunci cand daruim ceva din toata inima, ne simtim bine pentru ca subconstient percepem in prima faza ca e ceva ce 'primim', atunci cand facem rau percepem in acelasi mod ; 3) 'atacam' atunci cand presupunem ca suntem atacati, deci ca suntem in pericol.Presupunand ca putem fi in pericol, presupunem ca suntem vulnerabili. Ne blocam deci in rolul de victima; 4) apare inevitabil 'mustrarea constiintei', care se manifesta prin ne-iertarea propriilor actiuni si blamarea propriei persoane. blamandu-ne , asteptam o pedeapsa. tindem deci sa presupunem ca in urma actiunilor noastre cel caruia i-am facut rau va dori sa se razbune. revenim astfel la punctul precedent, in care atacam si ne blocam in rolul de victima.
8.Exista mai multe dimensiuni, noi aflandu-ne in cea de a treia, cea mai densa, in care materia este 'solida' si in care spiritul experimenteaza prin 'corp'. Suntem aici nu pentru ca am fost 'aruncati' din Rai (cea mai 'inalta' dimensiune, in care totul este energie pura si nu exista timp), ci pentru ca ne-am dorit sa experimentam contrastul. Adam si Eva reprezinta o etapa primordiala in care potentialul nostru era nelimitat si in care eram una cu Sursa/Creatorul, astfel incat orice dorinta putea fi 'creata' instantaneu(ei nu reprezinta doi oameni, ci doua genuri). Ideea de 'ascensiune', 'iluminare' sau evolutie spirituala din zilele noastre nu este decat o 'intoarcere acasa', sau o 'reamintire' a potentialului nostru divin, din acea etapa initiala. Ne-am indepartat de Sursa/Creator din proprie alegere, pentru a putea sa ne 'extindem' cunoasterea, si a experimenta, prin liber arbitru, atat iubirea cat si lipsa ei, atat abundenta cat si lipsa ei, atat albul cat si negrul, atat spiritul cat si ego-ul si limitarile corpului. Aceasta alegere nu a fost contrara 'vointei' divine, ci dimpotriva, Creatorul/Sursa experimentand la randul sau 'prin' noi aceasta extindere.Din acest motiv, ideea de 'pedeapsa' divina sau de pacat originar este o notiune cu totul gresita. Este ca si cum un parinte i-ar darui copilului sau o jucarie fascinanta si apoi l-ar pedepsi ca se joaca cu ea..Divinitatea nu te va judeca pentru alegerile pe care le faci, ci iti va oferi ocazia sa inveti in continuare. Tu esti cel care se judeca si tu esti cel care se 'pedepseste', prin propriul mod de a privi viata, prin fiecare alegere si fiecare gand. Tu esti cel care se limiteaza, prin propria mentalitate.Cand vei intelege si iti vei asuma responsabilitatea pentru ceea ce ti se intampla, vei putea sa te eliberezi, sa creezi ceva nou, sa iti schimbi viata, sa evoluezi. Vei putea sa te bucuri cu adevarat de fiecare clipa. Si atunci, Dumnezeu va zambi impreuna cu tine!

Cam atat deocamdata...calatorie placuta!
Andreea

3 comentarii:

  1. Andreea, mi-ai oferit surpriza deosebit de placuta azi, acum, in prag de week end... Am citit cu deosebita placere, caci fiecare pas al tau mi-a amintit de proprii mei pasi, candva...
    Frumos!! Este o calatorie foarte frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti las un link, poate iti va place
    http://nicoletasavin.wordpress.com/
    Pup, flori, zambete, pace si iubire, Chris

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Dee Dee ;-) Foarte frumos ce spui tu aici. Ma bucur pentru tine ca ai gasit timpul necesar pentru CIM... rusine mie ca nu am facut la fel. Sper sa mi-o comand curand pe Amazon in engleza si sa o citesc.
    Ti-as recomanda Paul Ferrini de la Editura For You. Eu am toata seria, insa cea mai buna de departe este cea cu nr. 2: Linistea Inimii Inclin sa cred ca este cea mai buna carte de genul asta pe care am avut-o pe mana...ever. Nu stiu de ce pe site nu mai e listata, insa cu siguranta este prin librarii.
    Pup U !

    RăspundețiȘtergere