sâmbătă, 30 octombrie 2010

Rezolvarea situatiilor dificile prin tehnica vizualizarii

Tehnica vizualizarii ne poate fi de ajutor atat pentru a crea programe pozitive pentru mintea noastra, cat si pentru a transmite intentiile noastre in Univers, catre Divinitate.
1. Vasul cu Lumina
Imagineaza-ti ca toate problemele tale, toate situatiile de conflict sau care te fac sa te simti in capcana, toate temerile, frustrarile, si nemultumirile tale, se aduna intr-un ghem intunecat. Cu cat problemele sunt mai presante sau mai multe, cu atat ghemul va fi mai mare - dar incearca sa nu depasesti marimea unei mingi de fotbal. Priveste acum acest ghem de intuneric ce sta pe podea, in fata ta. Acum imagineaza-ti ca tii in maini un vas plin nu cu apa, ci cu lumina lichida. Revarsa deasupra ghemului incet, continutul vasului, si observa cum lumina invaluie, patrunde si transforma intunericul in lumina. Nu te grabi. Participa cu toate simturile tale la aceasta curatare. Toarna atata lumina cata este nevoie, pana cand ghemul devine luminos, si pana cand vasul din mainile tale se goleste complet.
2. Iesi din joc
Imagineaza-ti ca joci un meci de tenis, iar adversarul tau este o umbra. Nu da nici un chip acestui adversar. Constientizeaza doar ca este acolo. Nu are un contur bine definit, nu are culoare. Acest adversar iti arunca minge dupa minge, si cu cat tu incerci sa raspunzi cu aceleasi pase, cu atat loviturile lui sunt mai agresive. El este cu atat mai puternic cu cat enervarea ta creste, si cu cat participi la acest joc mai insufletit.
Acum iesi din joc. Lasa din mana racheta. Vizualizeaza cum mingile trec pe langa tine, din ce in ce mai putine, pana cand se opresc. Odata iesit din joc, loviturile inceteaza, pentru ca fara participarea ta, jocul nu mai are farmec. Priveste cum umbra cu care te-ai luptat mai devreme iese acum din teren si se indeparteaza.
3. Peretele de sticla
Cand simti stressul ca se acumuleaza, si in jurul tau este haos, galagie, cand toata lumea iti cere ceva si simti ca esti in contratimp, nu te lasa dus de val, si detaseaza-te. Imagineaza-ti un perete de sticla in fata ta, prin care observi totul dar nu auzi nimic. Nimic nu te poate atinge, totul este ca un film mut, si cei care ti-au creat acele stari neplacute de disconfort, acum sunt doar niste personaje caraghioase, care se agita si dau din maini, fara rost. Protejeaza-ti mintea si sufletul de framantari inutile. Nimeni nu iti poate face nimic, atata timp cat tu nu participi si nu raspunzi cu aceeasi moneda. Nu amplifica nimic. Ramai detasat, macar cateva clipe. Repeta-ti: totul este bine, totul se va rezolva de la sine.
4. Farul de iubire
Imagineaza-ti ca inima ta este un far de lumina si iubire. Ca din pieptul tau tasneste un suvoi de iubire, exact ca lumina unui far de pe malul marii, ce strapunge intunericul pana departe. Imagineaza-ti ca toata lumea ce intra in contact cu aceasta iubire ce este proiectata de fiinta ta, se transforma in ceva mai bun si mai pur. Si chiar asa sa te si comporti. Dincolo de a-ti crea un scut, iesi inainte fara teama, proiectand din inima ta iubire catre toti cei din  jur, si tot ce te inconjoara. Vei vedea ca efectele sunt miraculoase. Pentru ca cei ce nu rezoneaza cu ceea ce tu emiti, se vor indeparta, iar cei ce au nevoie de iubire, se vor mira de cum se simt in prezenta ta. Astfel vei transforma totul prin puterea iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu