sâmbătă, 6 august 2011

Schimbarea la Fata

Acum foarte multi ani, cand eram inca o adolescenta 'rebela' ,am ajuns in Grecia, la manastirile de la Meteora. Dintre toate posibilele 'suveniruri' am ales sa cumpar icoana din imagine, fara sa stiu exact ce reprezinta. Era o icoana micuta, din lemn, care mi s-a 'lipit' pur si simplu de mana. O am si acum, la loc de cinste, alaturi de alte obiecte sacre pe care le-am primit sau le-am achizitionat de-a lungul timpului. Mai tarziu, am aflat ca reprezinta Schimbarea la Fata. De ce, dintre toate, am ales-o tocmai pe ea, nu stiu nici acum. Dar intotdeauna mi-a dat un sentiment de liniste si regasire. M-a insotit in toate momentele dificile ale vietii si mi-a oferit raspunsuri miraculoase la multe intrebari.
Dar ce este Schimbarea la Fata? (In afara de faptul ca este o 'mare sarbatoare' ce preceda postul Maicii Domnului). Iata povestea asa cum apare in Evanghelia dupa Matei (17;2) :
"Si dupa sase zile, ii ia Iisus cu Sine pe Petru si pe Iacob si pe Ioan, fratele lui, si-i duce sus pe un munte inalt, deoparte. Si s-a schimbat la chip inaintea lor si fata Lui a stralucit ca soarele, iar hainele Lui s-au facut albe ca lumina. Si,iata, li s-au aratat Moise si Ilie vorbind amandoi cu El. Vorbind la randu-i, Petru I-a zis lui Iisus: " Doamne, bine ca suntem aici. Daca vrei, voi face trei corturi: unul pentru Tine, unul pentru Moise si unul pentru Ilie."
Pe cand inca mai vorbea, un nor luminos i-a acoperit, si iata un glas din nor zicand: "Acesta este Fiul Meu cel preaiubit, in care Mi-am gasit bucuria: ascultati-L!" . Si, auzind, ucenicii au cazut cu fata la pamant si s-au inspaimantat foarte. Atunci Iisus s-a apropiat si, apucandu-i, le-a zis: "Sculati-va si nu va temeti." Dar cand si-au ridicat ochii n-au mai vazut pe nimeni decat pe Iisus, singur.
Si, cand coborau de pe munte, Iisus le-a poruncit zicand: " Nimanui sa nu spuneti despre vedenie pana cand Fiul omului nu se va trezi din morti." Si ucenicii L-au intrebat: "De ce carturarii spun ca Ilie trebuie sa vina mai intai?" Iar El, raspunzand, a zis: "Ilie vine si va aseza din nou la loc toate. Dar Eu va zic: Ilie a venit si nu l-au recunoscut, ci au facut cu el cate au vrut. La fel si Fiul omului va sa patimeasca din partea lor". Atunci au inteles ucenicii ca le-a vorbit despre Ioan Botezatorul."

Doua elemente sunt aici esentiale: Primul, faptul ca Iisus apare in corpul de Lumina, in starea Divinitatii pure, asa cum am aflat si din alte relatari (cum ar fi aparitia in mijlocul Apostolilor trecand prin ziduri dar avand in acelasi timp corpul fizic atunci cand Toma-i verifica ranile) , iar al doilea, discutia despre venirea lui Ilie ca Ioan Botezatorul - ceea ce confirma ipoteza revenirii pe Pamant sau a 'reincarnarii' maestrilor inaltati.
Nu cred ca Iisus este singurul Fiu al Dumnezeirii. Dar sunt convinsa ca a venit din cele mai inalte Ceruri si ca a fost inzestrat cu toate acele daruri necesare misiunii Sale. Faptul ca si-a schimbat de mai multe ori forma si ca a facut minuni nu ar trebui sa ni se para deloc 'SF', dar nici ceva 'de la sine inteles'. Am auzit multe comentarii de genul "normal ca a putut sa faca minuni si sa invie din morti, doar era Fiul lui Dumnezeu! Putea face orice!". Nu cred ca era chiar atat de simplu.  Sunt convinsa ca nu a fost constient de la bun inceput de puterile Lui, si ca a fost nevoie de multa munca pentru ca fiul 'omului' sa atinga iluminarea si sa devina constient de rolul Sau in acele timpuri. Mi se pare cu atat mai valoros exemplul Sau, atata timp cat se specifica in nenumarate randuri ca a trait ca Om. Un om deosebit, intelept, inzestrat, dar totusi Om. Un om care si-a descoperit, incet incet, prin credinta, initieri, studiu, meditatie, rugaciune, misiunea sfanta, si care a atins Desavarsirea. Astfel de Maestri, sau Profeti, apar si in alte timpuri si in alte regiuni , si povestea lor este extrem de asemanatoare. Poate mai putin dramatica, e adevarat. Dar cu nimic mai putin valoroasa. Sunt spirite foarte evoluate ce vin din alte lumi, din dimensiuni inalte, si care ajung la un moment dat pe Pamant, pentru a da nastere la schimbari in vibratie si mentalitate. Si trebuie onorate, respectate, iubite, dar mai ales, intelese. Nu cred ca Iisus a fost pe deplin inteles. Dar cu toate astea, a lasat o amprenta care dainuie peste mai bine de 2000 de ani. Posibil sa mai fi venit de atunci, si noi sa nu-L recunoastem. Dar oriunde ar fi acum, sunt sigura ca ne vegheaza si ca Stie cat de mult Il iubim.
Fie ca Schimbarea la Fata din acest an sa fie inceputul schimbarii in lumina pentru noi toti..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu