vineri, 21 decembrie 2012

Sfarsitul lumii, sfarsitul unui an si prima zi din restul vietii tale

Multe s-au scris si s-au spus despre aceasta zi, mass-media este plina de scenarii apocaliptice, care de care mai fantasmagorice. Cativa baieti 'destepti' din SUA au avut grija sa nu rateze nici o ocazie pentru a creste vanzarile intr-o economie care s-a cam dus si ea pe apa sambetei. "Nici sfarsitul lumii nu mai e ce-a fost" spunea cineva la televizor, mai in gluma mai in serios. Isteria sfarsitului lumii (care nu e nici primul nici ultimul, vezi profetiile de pana acum) i-a cuprins nu doar pe americani ci s-a raspandit ca un foc de paie pe intregul mapamond.
Nici afaceristii romani nu s-au lasat mai prejos, deja incep sa curga 'ofertele de sfarsitul lumii' , de la reduceri si promotii la produse de larg consum pana la evenimente organizate cu ocazia ne-fericitului eveniment. 
Si totusi, dincolo de euforia momentului si comentariile ironice de tot felul la adresa celor care cred intr-unul din aceste scenarii, mesajul cel mai potrivit consider ca ar fi acesta:
 "Astazi este prima zi din restul vietii tale. Fa-o sa conteze. Traieste fiecare zi Constient.Cu ochii larg deschisi. Stiind ca in cele din urma nu poti lua cu tine dincolo de lumea aceasta decat amintirile. In masura in care depinde de tine, construieste chiar acum amintiri frumoase, de care sa nu-ti fie rusine, si pe care sa nu le regreti. Ce poate fi mai minunat decat sa nu ai regrete? 
Nimeni nu stie exact cat mai avem de stat pe frumoasa Planeta Albastra. Poate fi o zi, pot fi sute sau mii. Asa ca nu mai amana hotararile pe care le-ai luat, nu lasa mandria si teama sa-ti stea in cale atunci cand vrei sa repari o relatie,pentru ca viata e prea scurta! Prea scurta sa te lasi prada fie doar pentru o clipa disperarii, orgoliului sau tristetii. 
Fii chiar acum cea mai buna versiune a ta. Autodepaseste-te, intrece-ti propriile asteptari, caci pana la urma de asta esti aici, pentru a-ti atinge cel mai inalt potential. Nu te compara cu altii, compara-te doar cu tine insuti, cu ceea ce ai fost si ceea ce vrei sa Devii. 
Bucura-te! Chiar si Dumnezeu s-a oprit pentru o zi pentru a se odihni si a-si admira Creatia. Nu uita sa te bucuri de ceea ce ai, de ceea ce daruiesti si de ceea ce primesti. Nu doar o data pe an, ci in fiecare zi. Nimic nu vindeca mai bine ranile sufletului decat bucuria impartasita. Si daca deschizi cu adevarat ochii vei gasi in fiecare clipa motive de bucurie. 
Nu te lua atat de tare in serios. Simtul umorului este ingredientul care da savoare vietii. Razi cat mai mult, este ceea ce te va salva in momentele dificile.
Nu mai pierde timp pretios privind sau ascultand lucruri care nu iti fac placere doar pentru ca 'asa face toata lumea' sau pentru ca ai intrat intr-o rutina a pasivitatii. 
Iubeste. Iubeste un animal, un peisaj, un copil, un parinte, un prieten, un iubit. Iubeste fara sa ai asteptari, cereri sau 'reclamatii'. Iubeste autentic, fara rezerve, fara a analiza cum de ce si in ce fel ar trebui sa se desfasoare povestile tale de dragoste. Lasa-te cu totul ghidat de inima.
Si la final, o urare: sa fie acesta un nou inceput. Sa renasti in fiecare dimineata odata cu primele raze de soare, sa vezi cu adevarat frumusetea vietii si sa te bucuri de ea asemeni unui copil..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu