marți, 6 august 2013

Descoperiri recente la Sinca Veche

 Despre  Sinca Veche s-au scris multe, acest loc magic si misterios atrage in continuare turisti din toate colturile tarii, curiosi sau credinciosi ce vin sa se roage sau sa se incarce cu energie...Cunoscatorii insa , vad dincolo de ceea ce se arata la prima vedere. Iata un fapt pe care nu stiu cati l-au remarcat: in ultimii doi ani s-au facut voit anumite modificari. 
Mai exact: cineva a pus programe de blocare a energiilor de tip 'vechi', sau pagane, si s-au adaugat programe de intensificare a energiilor de tip crestin. Simbolul crucii apare acum peste tot, de la  'cupola' deschisa a pesterii, apoi troita de lemn din interior, si sunt cruci desenate pe fiecare intrare si perete. Va amintesc ca in ciuda aparentelor, nu este greu sa imprimi un nou simbol pe peretii pesterii, pentru ca materialul nu este piatra, ci un amestec ce contine siliciu, care este sensibil la caldura. 
Asadar, cei ce au mers de mai multe ori la Sinca Veche, au observat ca ceva s-a schimbat. Este ca si cum cineva ar fi incercat sa blocheze acea parte veche, templul pre-crestin, energiile ce intra prin portalul deschis acolo, accentul fiind pus extrem de mult pe simbolistica crestina. De asemenea s-au ingradit anumite parti ale pesterii care erau foarte puternic energizate, pe motivul ca 'se fac lucrari de consolidare' ceea ce este o mare pacaleala. Nu ai ce consolida, locul este foarte mic, nu 'cade' nimic, ceea ce se intampla este dincolo de aspectul locului sau facilitatile pentru turisti. Cei ce au ingradit zona din stanga si din dreapta a pesterii stiu foarte bine de ce au facut-o, pentru ca cea mai mare energie din acele zone vine, nu din camerele interioare. 
Din fericire, portalul functioneaza in continuare, chiar daca entitatile sunt blocate. Poate e mai bine asa, nu stiu. Lumina intra in continuare de jos in sus energizand pe oricine se aseaza in centrul pesterii. Se comunica in continuare cu alte lumi, la nivel personal, in functie de misiunea si problemele fiecaruia. 
Insa orice entitate care mai demult 'se zbenguia' in voie in acel loc, este blocata acum. Poate ca o masura de precautie, poate parte dintr-o conspiratie mai ampla, nu stiu. 
Totusi cei ce merg acolo sunt marcati intr-un fel sau altul. Ca merg ca simpli pelerini crestini sau ca merg ca initiati, tot se simt atinsi de magia locului...Asa ca va recomand tuturor aceasta calatorie...
O rugaminte insa: folositi timpul petrecut acolo pentru a va ruga sau a medita, nu pentru a face poze! Este extrem de deranjant pentru cei ce stau in liniste , sa auda non stop un beep sau un blitz, acela este un loc al linistii, un loc sacru. Sa faci poze si sa vorbesti tare intr-un asemenea loc, e ca si cum ai merge la o manastire intr-o chilie sa te uiti la un film de actiune cu sonorul dat la maxim! E aberant si stupid. Mai bine stai acasa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu