joi, 7 mai 2009

Vindecare emotionala in opt pasi

1)Primul pas care trebuie facut atunci cand suferi si nu poti scapa de tristete este sa constientizezi motivul Adevarat si Primordial al suferintei. (vorbesc acum de suferinta emotionala, nu fizica). Analizeaza-te. E posibil sa te simti asa dintr-un cu totul alt motiv decat ai fi crezut. Priveste ce se ascunde in spatele aparentelor. Poate fi o experienta din trecut pe care o 'asociezi' cu ce ti se intampla acum. Sau, daca te numeri printre aceia care si-au impus sa fie puternici in orice situatie, e posibil sa refuzi pur si simplu sa recunosti fata de tine insuti care este problema reala. Dar tocmai aici este secretul :scoaterea la suprafata a motivului primordial al nelinistilor tale. Cand ai constientizat, repeta cu voce tare care este problema. (Sunt trist pentru ca..)

2)Al doilea pas este: Iarta-te. Sau pe engleza Give yourself a break. Inceteaza sa te blamezi. Iarta-te pentru tot ceea ce consideri a fi fost o greseala.In realitate nu exista ‘greseli’. Exista alegeri care ne duc in anumite locuri si alegeri care ne duc in altele. Oricare ar fi alegerea ta tot intr-un loc necunoscut ajungi. Este extrem de important sa nu iti privesti experientele de viata prin prisma regretelor.
Sa nu regreti nimic. Nici o schimbare din viata noastra nu este intamplatoare sau in defavoarea noastra. Daca la un moment dat am luat o decizie, am avut un motiv suficient de bun, si a dus inevitabil la evolutie. Pentru ca nu putem evolua decat asumandu-ne riscuri. Nu exista un punctaj maxim la care sa aspiram, un loc intai, o medalie de aur pe care ti le da viata. Nu asa cum te-ai fi asteptat, in orice caz.Daca simti ca ai pierdut ceva, intelege ca in viata nu poti sa pierzi, in mod paradoxal, asa ceva este imposibil. Dintr-un motiv foarte simplu: nimic nu se iroseste in Creatie.Tu faci parte din Creatie, in aceeasi masura in care fac parte stelele si marea.
Totul este intr-o miscare permanenta. Prin fiecare gand al tau, prin fiecare cuvant, si fiecare actiune, tu te re-creezi, te extinzi, mergi mai departe.Deci este imposibil sa pierzi. Nu poti decat sa castigi. Pentru ca nu poti decat sa mergi inainte. Adu-ti aminte de legatura care exista intre tine si restul lumii, intre tine si Univers, intre tine si Dumnezeu. Nu exista separare, pentru ca totul este energie. Indiferent care ar fi alegerile tale, Dumnezeu te va iubi oricum. Renunta sa ai pretentii atat de mari de la tine. Renunta sa setezi asteptari. Singura asteptare pe care trebuie sa o ai de la tine, si pe care Dumnezeu o are de la tine, este sa te bucuri de viata.

3)Al treilea pas este: daca vrei sa schimbi situatia in care te afli, schimba directia de mers. Este ca si cum, o viata intreaga am merge intr-o anumita directie, pe un drum pe care il tot batatorim pana devine o autostrada. Prin alegeri repetate de acelasi tip, prin presupuneri si asteptari de acelasi tip, se creeaza Convingeri. Deci autostrada aceasta este acum aceea a convingerilor noastre. Singurul mod prin care putem schimba ceea ce vedem in timp ce mergem pe aceasta autostrada, este sa viram la dreapta pentru a iesi de pe autostrada, si a gasi un alt drum, care sa ne ofere un ‘peisaj’ diferit. Este chiar un principiu mentionat si de Einstein, “Nu putem rezolva problemele folosind acelasi mod de gandire ca atunci cand le-am creat”. Deci solutia nu poate veni decat din schimbarea gandirii care a dus la problema. ( dar fara a te invinui, ci doar din observatie obiectiva)
Gandeste, actioneaza si reactioneaza A-TIPIC pentru tine. Oricare ar fi fost tendintele tale pana in acest moment, oricare ar fi reactiile automate pe care le ai in anumite situatii, VIREAZA la dreapta, schimba directia de mers.
De exemplu, daca de obicei cand ti se spune ceva ce ti se pare jignitor, reactionezi tipic cu o replica usturatoare, de data asta zambeste. Sau daca de obicei te inchizi in tine, de data asta exprima-te, vorbeste, iesi din carapace, du-te la intalnirea la care nu ai fi mers in mod normal, oricat de greu ti-ar fi, fa orice e necesar pentru a produce aceasta schimbare, care va fi mai intai mentala. De abia dupa mai mult exercitiu, virajul va fi complet si efectele practice vor fi vizibile.

4)Gandeste-te ce conteaza cel mai mult pentru tine ACUM. Din toata lista ta de dorinte care ai dori sa se realizeze, alege-o pe cea mai importanta. Concentreaza-ti atentia pe un singur lucru la inceput. Poate ca la primul pas ai identificat mai multe probleme, dar ...nu te imprastia. Ia-o incet. Cu inceputul. Cu prezentul.Acum foloseste puterea vizualizarii, pentru acest lucru. De exemplu, daca cel mai important pentru tine este sa gasesti un suflet-pereche, atunci vizualizeaza, ca intr-un film, aceasta relatie ca si cum ar fi deja aici. Umple-ti sufletul de fericire, in timp ce te plimbi, in gand alaturi de aceasta persoana, stiind ca nu ai nici un motiv sa te indoiesti de intentiile ei.Sau, daca dorinta ta cea mai arzatoare este sa iti gasesti un nou loc de munca, vizualizeaza-te mergand in acel loc, si facand ceea ce iti place , ca si cum ai fi deja acolo. Fara sa te indoiesti nici o clipa ca e posibil. Daca nu esti familiarizat cu puterea gandurilor tale si legea atractiei, sugerez filmele : The Secret ; What the bleep do we know , precum si cartile lui Donald Walsch, autorul lui ‘Conversatii cu Dumnezeu’.

5)Ai rabdare. Da-i Universului timp sa se aranjeze pentru tine, sa se alinieze la ceea ce iti doresti. Nu te grabi. Raspunsul vine de fiecare data. Este deja aici.

6)Urmeaza-ti instinctul. Nu exista coincidente. Nimic nu este intamplator. Universul/Dumnezeu iti va da intotdeauna ‘hinturi’. Mesajele sunt peste tot.Atunci cand ceva iti atrage atentia, atunci cand ti se ofera ocazia sa traiesti ceva nou, actioneaza. Dumnezeu lucreaza prin oameni. Raspunsul poate veni indirect. E foarte posibil sa fie nevoie de anumite ‘etape’ pentru a ajunge la scopul dorit, asa ca fii cu ochii-n patru. Si lasa logica de-o parte deocamdata, cu logica ai ajuns aici nu-i asa? Ai intors o situatie pe toate partile, ai analizat si ras-analizat si ai ascultat de ratiune de fiecare data. Ai facut presupuneri bazate pe aceasta ‘logica’ si asta nu te-a facut fericit, dimpotriva. Asa ca macar de data asta, macar de dragul ‘experimentului’, lasa logica si ghideaza-te dupa ce iti spune intuitia, sau vocea inimii.

7)Traieste in recunostinta. Fii recunoscator pentru ceea ce ai, pentru ceea ce vei avea si pentru ceea ce esti pe cale sa primesti.

8)Gandeste pozitiv . Nu mai presupune ca X sau Y are ceva cu tine.
Nu mai presupune ca e imposibil sa faci un anumit lucru. Nu te mai astepta la ce e mai rau. Asta ai facut pana acum, si unde ai ajuns? Cand iti doresti ceva, ai incredere, si asteapta-te la ce e mai bun. si vei vedea schimbarile vor veni, una dupa alta, pentru ca tu vei permite asta...

Cam atat...sper sa va fie de folos :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu