luni, 31 ianuarie 2011

Misiunea personala si puterea de creatie

Acesta este un mesaj pentru cautatorii de Adevar, pastratorii Luminii, cei ce aduc alinare si trimit binecuvantari, cei ce revarsa iubire si inalta rugaciuni, pentru cei ce nu asteapta laude, ci aduc multumiri, sporind frumusetea lumii...
Pentru copiii Mamei si Tatalui, ai Cerului si ai Pamantului, ce cunosc  lumina si intunericul, frica si dragostea, indoiala si credinta...
Si pentru aceia care fara de cunoastere sunt intelepti, caci asculta si povestea printului, si pe cea a cersetorului, fara a judeca pe niciunul...
Celor ce l-au gasit pe Dumnezeu, celor ce inca Il mai cauta, si celor ce stiu ca este deja aici...Voua, tuturor, va spun:
Sunteti iubiti exact asa cum sunteti. Dumnezeu nu are asteptari de la voi, si nu are nevoie ca voi sa Il iubiti, sa respectati anumite legi, sau sa faceti doar anumite lucruri. Nu are nevoie ca voi sa va temeti. Nu veti fi judecati, pedepsiti, nici comparati cu altii. Nu veti fi pusi in rai sau in iad sau intr-o lume sau in alta, nu va veti naste plante sau gandaci ca pedeapsa. Tatal si Mama voastra nu au orgoliu sau nevoi. Aveti libera alegere, iar acesta este un dar care nu vi s-a dat cu jumatati de masura. Dumnezeu nu este ipocrit. Nu v-a dat liber arbitru, dar cu conditia ca...Nu v-a dat cunoastere dar cu conditia ca...Nu v-a dat Iubirea dar cu conditia ca...Nu exista conditii. Exista urmari. Daca te lovesti cu capul de un zid, urmarea este durerea si cucuiul. Nu zidul te pedepseste, nici altcineva. Este o consecinta.
Misiunea personala este cea pe care tu ai ales-o, in functie de etapa in care te aflai inainte de a veni aici, in acest timp. Nimic nu este facut 'cu forta', nimic nu este dat ca pedeapsa. Tu ai ales si tu continui sa alegi.
Dumnezeu nu te va judeca, Iubirea Sa este neconditionata. Vei face aceea ce ai ales prin gand, cuvant, si fapta. Vei fi ceea ce ai ales prin gand, cuvant si fapta.
Nu Dumnezeu este responsabil pentru modul in care se desfasoara viata ta, ci tu esti.
Dar, bate si ti se va deschide, cheama si vei fi ascultat. Daca vei cere ajutorul, acesta va veni, de fiecare data, in nenumarate feluri. Fii atunci pregatit sa citesti semnele.
Multi cred ca suntem prea mici, prea neinsemnati pentru a avea atata libertate. Ca avem de fapt, foarte putine variante din care sa alegem, cu atat mai putine cu cat pacatele noastre din viata aceasta sau din altele, sunt mai mari. Unii spun ca avem la fel de putine optiuni si atunci cand ne-am asumat rolul de 'Lucrator cu lumina', caci aceasta presupune sa faci doar Voia lui Dumnezeu, si ca, odata ce ai fost 'ales' sa faci lucrarea lui Dumnezeu, orice 'abatere' va fi sever sanctionata.
Eu cred ca lucrurile stau un pic altfel. Ca ai tot atatea variante, cate esti dispus sa iti dai. Ca alegem sa ne temem in loc sa visam si sa ne construim un viitor mai bun. Ca alegem frica in locul iubirii, si atunci ne condamnam singuri.
Si pentru ca suntem prea lasi sa recunoastem ceea ce este facut de mana noastra, atunci spunem ca asa a vrut Dumnezeu. Si asta ne face pe moment sa ne simtim mai bine. In loc sa ne vedem asa cum suntem, ne transformam in eroi sau in victime. Trebuie sa fac asta pentru ca este Vointa lui Dumnezeu, si misiunea mea este speciala (vezi eroul). Trebuie sa fac asta, chiar daca imi este foarte greu, pentru ca asta e soarta mea si alta mai buna nu merit. (vezi victima).
De ce??
Treziti-va! Fiti ceea ce vreti sa fiti! Lumea nu are nevoie de mai multe victime, nici de falsi eroi. Nimeni nu e perfect, dar asta doar pentru ca imperfectiunea te poate impinge inainte. E minunat ca inca mai ai ceva de creat, de modelat, de construit, asta inseamna ca universul se extinde in continuare, si o face chiar acum prin tine!
Limiteaza-te , daca vrei. Ai si aceasta optiune. Oricat de paradoxal ar suna, ai atata libertate, incat poti alege chiar sa nu ai libertate. Si asta e chiar si mai simplu. Dar nu inseamna ca nu esti responsabil pentru aceasta alegere.
Asa ca...
Nu te teme sa pornesti la drum. Te poti imbraca oricum, poti lua cu tine orice bagaje, si cat de multi prieteni vrei. Sau poti merge singur, cu mainile in buzunar, fluierand...In orice caz, misiunea ta este chiar aceasta clipa!

Un comentariu:

  1. In momentul in care reusim sa integram in noi tot ce ne-ai readus tu aminte aici... o sa trecem de la supravietuire la existenta.

    si

    "ai tot atatea variante, cate esti dispus sa iti dai..."... frumos si adevarat!

    RăspundețiȘtergere