sâmbătă, 16 aprilie 2011

Cine este Dumnezeu si ce 'vrea' de la noi - un eseu despre 'planul' divin

Cand am vizionat filmul The Adjustment Bureau (Biroul de Ajustare, sau Gardienii Destinului cum a aparut pe ecranele noastre) am avut o reactie aproape fizica de respingere fata de ideea de inceput a scenariului -existenta unui plan divin 'documentat', si a unor entitati care il pun in aplicare, incalcand libertatea de alegere a fiintelor umane, asa cum un laborant plaseaza strategic piedici in calea unor soricei de laborator...Cu ce scop? Pentru pastrarea 'ordinii' in planul terestru. Umanitatea este infatisata ca o specie involuata, animalica, lipsita de constiinta , incapabila sa invete din greseli, si sa faca alegeri benefice atat pentru propria evolutie, cat si pentru planeta Pamant. Drept urmare, omul nu merita 'luxul' de a-si crea propria viata asa cum considera de cuviinta. Iar daca insista totusi sa o faca, este 'sanctionat' de catre Seful cel mare si 'salariatii' sai...pentru 'binele suprem'. 
Din pacate aceasta idee este in continuare acceptata, sustinuta si 'propovaduita' publicului larg cu o mare nonsalanta si putere de convingere nu doar de catre reprezentanti ai bisericii (ceea ce nu e de mirare avand in vedere doctrina specifica), ci si de catre o parte din scriitorii, terapeutii si maestrii reiki care apar in conferinte si aparitii televizate. Aici intervine paradoxul -caci m-as astepta de la generatia 'mai tanara' a sustinatorilor terapiilor alternative, initiati in diferite sisteme ezoterice, cunoscatori ai filozofiei 'noii ere' (new age), macar la o mai mare deschidere a mintii, daca nu a inimii. 
In ciuda faptului ca autori precum Neale Donald Walsch, Gregg Braden, Lee Carroll, Esther Hicks, Caroline Myss, precum si numerosi cercetatori in domeniul fizicii cuantice, au prezentat in ultimii ani o noua viziune despre evolutia spirituala, si despre capacitatea fiintei umane de a -si crea propriul univers, iata ca ne cramponam in continuare de aceeasi idee, veche de sute de ani, a interventiei divine si a lipsei libertatii autentice. Spun libertate autentica, pentru ca mi se pare cel putin ipocrita ideea unei libertati partiale: adica poti sa alegi alb, negru, rosu, galben, dar Seful ar prefera sa alegi albul, si daca nu alegi albul o sa vezi tu ce patesti. 

Aceasta sa fie imparatia lui Dumnezeu, de care ne-au vorbit Buddha, Iisus, Yogananda, si toti profetii ce au poposit pe Pamant de-a lungul vremurilor? Un laborator condus de un maniac in halat alb si asistentii lui ?! Cea mai mare blasfemie vine din cea mai mare indoctrinare si este o idee 'plantata' cu un scop precis, inca din vechime. Aceasta este defapt blasfemia : Dumnezeu te va pedepsi pentru ca esti un pacatos. Si e imposibil sa nu fii. Caci atata timp cat te afli aici, sigur ai ceva pacate in spate. Daca esti cuminte si sari cateva obstacole s-ar putea sa scapi. Daca nu...ori o iei de la capat, ori te chinui in iad. Suna divin, sau suna omenesc?
Vreti sa stiti cine este Dumnezeu?
Cel mai aproape de Dumnezeu suntem in Fericire. In primele secunde ale trairii unei bucurii intense, atunci cand suntem foarte fericiti. Sunt trairi in care vibratia noastra creste brusc, in care vedem Frumusetea lumii inconjuratoare, in care inima este plina de iubire, si ne dau lacrimile sau ne vine sa dansam sau sa tzopaim de entuziasm. Poate fi un peisaj, un sarut, un cadou, un cuvant de la cineva...sau orice alt moment. Atunci suntem cel mai aproape de esenta noastra si ne putem conecta cu Sinele Inalt, si cu Divinitatea. Ei bine, in acele clipe, daca inchideti ochii si incercati sa va conectati la Sursa, ce simtiti? Un Dumnezeu razboinic, care are un plan de la care nu va puteti abate fara sa platiti consecintele, sau un Dumnezeu matern , care va invaluie cu iubire? 
Planul divin a existat, dar el nu este altceva decat decizia de creare a acestui sistem solar si a Pamantului. Planul Divin este Geneza. Si a durat cateva miliarde de ani! Planul divin a fost o decizie a unor inteligente superioare, inter-galactice, de a co-crea conditiile prielnice in planul acestei dimensiuni 'dense', pentru a fi de folos sufletelor ce urmau sa se intrupeze aici. Este un mediu propice experimentarii, invatarii. Si nu pentru a constrange. Ci pentru a elibera.
In momentul in care specia umana a ajuns in pragul evolutiv al constiintei, (realizarii de sine) orice interventie, dincolo de libera alegere a omului, a incetat! Tocmai din acest motiv, atata timp cat nu se cere ajutorul entitatilor de lumina, nu vor interveni 'cu forta'! Sistemul liberului arbitru care guverneaza acum Pamantul, este respectat de catre toate civilizatiile. Exista in continuare o monitorizare, dar cu nimic mai invaziva decat cea a unei familii iubitoare, care este pregatita sa ajute in orice moment dar care ingaduie tuturor sa se dezvolte dupa propria alegere, si in propriul ritm!  Intelegeti asta si ati inteles de ce sunteti aici! Nu pentru a face parte dintr-un experiment, nu pentru a fi pusi la incercare, nu pentru a fi pedepsiti pentru greseli din trecut! Misiunea personala este o varianta cu care ati fost de acord, nu sunteti pioni intr-un joc de sah, pentru amuzamentul unui zeu atotputernic. Sunteti co-creatori. Ceea ce percepeti ca fiind exterior este defapt interior. Este vorba de modul in care alegeti sa reactionati la circumstante. Este vorba de modul in care alegeti sa ganditi, este vorba de ce proiectati in afara. Nu este un plan, ci este o consecinta. Karma este doar o lege a cauzei si efectului, si nimic mai mult!  Si se poate schimba! Acum, pe planeta, constiinta umanitatii la nivel global a atins pragul la care poate 'iesi' din karma personala, isi poate indrepta greselile, si poate merge inainte in lumina, daca ALEGE asta.
Nimic nu este intamplator? Da, asa este. Nimic nu este intamplator, dar asta nu pentru ca cineva a trasat deja drumul si harta actiunilor voastre. Ci pentru ca voi alegeti in permanenta, si ceea ce se intampla este un rezultat direct al acelei alegeri. Deci nu e intamplator. E cauzal. Dar in acelasi timp, Infinit in potential. Potentialul exista. Dar din acea mare a posibilitatilor, noi alegem una, doua, trei. Si pe acelea le vom experimenta. Oricat de mult, pana la infinit. Este ca un tren care merge pe calea ferata. Daca nu este schimbat macazul, trenul va continua sa mearga pe acea cale.

Ce 'vrea' Dumnezeu de la voi? Abosolut nimic. Poate doar sa fiti fericiti. Cu adevarat fericiti. Iar fericirea autentica vine din: constientizare, maturizare spirituala, renuntarea la regrete, orgoliu, frica, renuntarea la victimizare.Vine din eliberare, prin iertare si iubire...si multe altele. 
Treziti-va! Constientizati-va si asumati-va alegerile! Dar fara a va pune limite acolo unde nu sunt! 
Si inca ceva important: intotdeauna incercati sa treceti prin filtrul propriului discernamant ceea ce va este servit de cei ce se prezinta ca fiind 'mesageri' ai adevarului divin, oricat de convingatori sau carismatici ar fi.
Faceti asta si acum, in timp ce cititi aceste randuri. Nu ingurgitati adevarurile altora, fara a le privi prin filtrul propriu mai intai. De multe ori suntem bombardati de informatii, de carti, de mailuri, dar toate acestea raman pana la urma o parere personala a fiecarui autor. Formati-va propriile voastre pareri...Nu absolutizati, nu cadeti in capcane.. Ramaneti deschisi dar nu va lasati hipnotizati...acesta este mesajul meu. Nimic nu este mai periculos pentru propria dezvoltare spirituala, decat indoctrinarea, sau fixarea pe anumite idei, doar pentru ca foarte multi le aplauda.
Tot ce v-am spus mai sus, este ceea ce cred ACUM, cu informatiile pe care le am pana azi, si in functie de vibratia cu care rezonez eu. Foarte posibil sa sune cu totul absurd pentru unii, in timp ce altii vor simti acest mic mesaj ca o intoarcere acasa..Nu este nimic rau in asta. Nu putem fi cu totii la fel, eu nu cred intr-un adevar absolut, opus altor adevaruri. Gasiti-va propria cale...dar nu uitati sa va uitati in stanga si in dreapta la peisajul inconjurator...s-ar putea sa descoperiti lucruri uimitoare!

Un comentariu:

  1. Andreea, ma bucur din toata inima de acest articol, caci el pune in evidenta liberul arbitru al spiritului care este doar ajutat, nu si inlănţuit de un Creator care ar une discipoli total lipsiti de intelegerea ideii de predestinare autentică: adică punerea la dispoziţia spiritelor a unui cumul de condiţii planetare in care fiecare întrupat să poată aplica suma tuturor cunoaşterilor pe care le are la un moment dat. Este un ajutor si nu o constrângere. Noi, oamenii, ne constrângem, momentan, dar din aceasta unii invata sa nu se mai lase constrânşi cu brutalitate, altii învaţă să nu mai constrângă cu brutalitate. Fiecare interpretăm, nu înţelegem. Este o mare diferenţă între interpretare şi înţelegere... Eu cred ca Dumnezeu vrea să ne înţelegem reciproc: si bucuriile, si durerile, si eforturile, si odihnirile. Si sa ajungem sa le facem pe toate echilibrat, intuind în mod complex momentul fiecărei acţiuni, manifestări în parte...
    Cel putin asa cred eu...
    Te imbratisez cu mult drag !!!

    RăspundețiȘtergere