miercuri, 31 august 2011

Iluzia grandorii si VIP-urile spirituale

Ce este un VIP spiritual? O persoana convinsa ca este reincarnarea unui  personaj biblic de notorietate ( fara a avea vreo problema de ordin psihic, astea sunt cazuri mai speciale).
Prin diferite metode de investigatii radiestezice, hipnoze, vise, revelatii, s.a.m.d...se intampla ca acestor bieti oameni orbiti de iluzia grandorii, sa le intre in cap nici mai mult nici mai putin, ca au fost la un moment dat,  ba Ioan Botezatorul, ba Maria Magdalena, ba unul dintre Apostoli, etc. Si mai mult decat atat, tin neaparat sa afiseze aceasta informatie, in cercurile in care isi desfasoara 'activitatea spirituala', ca pe o 'carte de vizita'.
Mi-e greu sa nu judec, si fac mari eforturi sa nu le raspund pe un ton sarcastic. Chiar daca in principiu cred si eu in reincarnare, si sunt destul de dispusa sa imi largesc orizonturile spre noi teorii ale evolutiei....Un asemenea scenariu mi se pare nu doar improbabil -cati apostoli pe metru patrat putem avea totusi, cate Cleopatre si cati Einsteini in acelasi timp - dar mult mai grav,  un fel de cult al propriei personalitati, o exacerbare a ego-ului -apare sentimentul ca totul li se cuvine, pentru ca sunt 'speciali' si au o misiune pe care doar ei o pot infaptui. Prin aceasta atitudine, in mod paradoxal, se pierde total din acea smerenie a sfintilor pe care atat de mult ii admira. Cu toate bunele intentii, cu toate eforturile de a duce o viata cat mai indreptata spre valori morale, spre rugaciune si ajutorarea celor din jur...Totusi undeva ramane o aroganta tipica orgoliului spiritual. Pe scurt,"o iau pe aratura".
Mai ales cei care se 'ocupa cu spiritualitatea' zi de zi ca si afacere - vezi directoarea unei celebre edituri sau autorul unor carti cu specific ezoteric..Nu le poti aduce nimic in discutie pe un ton normal, de la egal la egal, pentru ca risti sa primesti la un moment dat o replica de genul " Da' tu cine esti sa iti dai cu parerea...Eu fac asta de douazeci de ani, eu am carti publicate, etc, plus ca am cateva milioane de ani 'astrali', comunic la orice ora cu entitati angelice, si am mai fost si unul din Apostoli...Tu ce mare lucru ai facut sa imi spui mie ca nu am dreptate pe tema X ?!"
Pai ia sa vedem...cine as mai putea fi...ca vad ca Maria Magdalena s-a luat...Ioana D'Arc s-a luat..Ecaterina Teodoroiu nu stiu, da sigur e luata si ea...
Glumesc...dar mesajul meu este ca nu conteaza cine ai fost, cand, si unde...In momentul in care te nasti totul incepe de la zero. Acesta este si motivul pentru care nu ne nastem cu amintirea clara a ceea ce am fost inainte sau a locului de unde venim. Se intampla astfel tocmai pentru a putea sa ne desfasuram viata pe o pagina alba, si sa invatam ceea ce ne-am propus sa invatam. Nu vorbesc acum de karma, pentru ca am mai discutat despre asta. Este adevarat ca pentru unii 'startul' este dificil pentru ca duc deja in spate un bagaj , dar din nou - nimic nu este fortat, ceea ce ai sau nu ai cand te nasti, ai sau nu ai cu un motiv. Totul iti serveste evolutiei spirituale si scopului adevarat al venirii tale pe acest Pamant, fie ca iti dai sau nu seama de asta.
Asadar, nu te mai intreba daca ai fost preoteasa, regina, sau amanta cuiva. Nu conteaza daca ai fost femeie, sau barbat, personaj celebru sau un simplu vanzator de legume. Nu exista o misiune mai buna decat alta, mai sfanta decat alta. Faci o alegere acum, si asta este ceea ce conteaza. Si chiar daca ai fost 'sfant' la un moment dat, reusind sa depasesti orgoliul, frica, egoismul, si altele asemenea, si raspandind doar lumina in jur, asta nu iti da neaparat o 'imunitate diplomatica' acum, nu te face mai special, mai 'privilegiat' in ochii Divinitatii, sau mai 'rasfatat' de soarta. Fals! O asemenea idee poate fi extrem de daunatoare pentru evolutia ta ulterioara. Este ca si cum ai avea un cont in banca de un milion de dolari si consideri ca acum poti sta cu burta la soare pentru totdeauna fara sa faci altceva decat sa respiri si sa fii servit. Gresit! Nu exista imunitate sau privilegii, iar daca esti aici acum, inseamna ca ai ceva de facut! Nu ti se cuvine totul, nimeni nu este 'special' din acest punct de vedere. Din contra, cu cat esti mai evoluat spiritual, cu atat ai mai multa treaba, pentru ca este ca si cum ai spune ca ai ajuns de la stadiul de elev la stadiul de profesor. Nu stam sa batem mingea in curtea scolii. Ne suflecam manecile si vedem ce putem face pentru cei din jur. Si la momentul asta pe Pamant chiar e de munca. Asa ca, imi pare rau sa daram niste mituri cu acest mesaj, dar:
Nu conteaza ce ai facut acum o suta, o mie, un milion de ani. Conteaza ceea ce faci acum. Acum, in acest moment. Pe cine faci sa zambeasca, pe cine ai imbratisat ultima oara, cat de impacat esti cu tine, cat de grea ai inima cu regrete, daca ti-e usor sa iti ceri iertare, si sa ierti...daca poti iubi fara sa ceri nimic in schimb...toate lucrurile acestea simple, care alcatuiesc firea umana.
Daca te poti privi in oglinda si sa te vezi exact asa cum esti acum, pe dinauntru si pe dinafara, cu toate frustrarile, defectele, limitele tale, dorintele si satisfactiile tale, cu toate visele implinite sau neimplinite inca...si sa nu te consideri nici mai jos dar nici mai sus decat esti...fara sa fii nici arogant, dar nici sa te lasi calcat in picioare, atunci te poti considera un om implinit, pe calea cea buna...
Cel putin asta este parerea mea...
Mult bine voua..

3 comentarii:

  1. Cuvinte pline de sinceritate si curaj.
    Eu iti multumesc!
    Un suras!
    Monica Dobre

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa, încă de prin 1996 se scria prin reviste ca aveam deja vreo 20 Magdalene, tot atâţia Napoleoni, etc.
    Mulţi primesc prin clarauz astfel de comunicări de început, iar omul, în loc să primească întrebându-se care este rostul unei asemenea comunicări - căci ajutătorii noştri ne doresc binele - aleargă să se pună în valoare faţă de alţii. Unii o fac cu bucurie, cu candoare, alţii cu orgoliu, alţii cu gândul că viaţa lor de până atunci nu s-a ridicat la înălţimea renumelui istoric sau biblic...
    Am gândit şi am cerut şi eu explicaţii atunci pentru acest fenomen, iar ceea ce am descoperit este ceva cu totul special: fiecare dintre noi facem parte dintr-o anume linie de învăţătură, pe care se află grupuri întregi de oameni, inclusiv anumite personalităţi istorice, de ştiinţă, religie. Dezvoltându-ne intuiţiile putem înţelege chiar ce putem face conştient pe linia respectivă şi astfel să continuăm şi să îmbogăţim prin experienţa noastră linia spirituală respectivă.
    Aşadar: moderaţie, înţelegere şi modestie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea, Monica si Christiana... dragele mele, ce sa zic si eu, care va sa zica, reincarnarea unei biete foste maicute de manastire, si fortata de parinti pe deasupra :P:))))))))))))... gluma-i gluma, da cu toatele aveti dreptate. Ma inclin si va pup. Seara frumoasa :) !!!

    RăspundețiȘtergere