luni, 23 ianuarie 2012

Anul Dragonului de Apa (Yang)

Incepand cu 23 Ianuarie 2012 intram in anul chinezesc al Dragonului de Apa. 
Un an al Dragonului este un an tumultuos, plin de evenimente neprevazute si de provocari. Apa Yang are corespondent apa tumultoasa a oceanului.
E un an al inceputului, al curajului si initiativei, deci este bine sa pornim pe cai noi, nebatatorite, pe cont propriu. Este un an benefic celor care vor sa schimbe ceva, sa porneasca pe alt drum decat pana acum, sa incerce domenii nemaincercate! Este un an al pionierilor, al temerarilor, al celor cu spirit eroic, al deschizatorilor de drumuri, dar care trebuie sa-si tina sub control agresivitatea si impulsivitatea. Este anul celor care vor sa-si depaseasca limitele, sa incerce altceva decat tot ce au facut inainte.
E o perioada buna pentru cei care vor se se descatuseze, sa iasa din anonimat, sa lupte cu propriile temeri si inhibitii. E un an in care nu vom suporta usor rutina, nici banalul, nici monotonia, de aceea avem nevoie permanent de ceva nou si atractiv la orizont. Daca nu ni se ofera mereu provocari, le vom cauta singuri, dar trebuie sa le alegem cu intelepciune, intrucat este si un an al gesturilor riscante.
Poate fi un an tensionat in relatia cu lumea, razboaiele de la nivel micro pana la nivel macro pot fi frecvente. Luptele pentru putere vor fi la ordinea zilei. Este anul in care vom dori sa ne afirmam, sa iesim in frunte, sa ne remarcam, ca atare este un an benefic celor cu veleitati de lider sau celor care vor sa iasa in fata pentru prima oara prin realizari deosebite sau prin acte de curaj.
Poate fi si anul multor greseli care au la origine impetuozitatea, graba, agresivitatea, furia, lipsa de masura si de cumpatare, nervozitatea.
Este un an in care fiecare trebuie sa invatam sa reactionam echilibrat la conflicte, dispute si contradictii, pentru a nu le transforma in motiv de razboi cu ceilalti. Un gest necugetat din acest an poate avea efecte distructive pe termen lung, ca atare trebuie sa avem grija sa chibzuim serios orice pas...

In stiinta initiatica, Dragonul este vazut ca un pastrator al tainelor ascunse, un important protector, intelept, sever si autoritar. Este o fire imprevizibila, cu o forta imensa si o imaginatie fara limite.
Anul Dragonului de apa se defineste ca fiind unul puternic dar si prosper.Cine stie sa inoate in apele involburate ale Dragonului poate avea parte de reusite rasunatoare iar proiectele demarate in acest an au mari sanse de reusita.Fiind un an puternic si al extremelor,orice cadere sau nereusita va fi resimtita la puterea o mie.
Influenta elementului Apa va determina ca multe lucruri sa iasa la suprafata in toate domeniile-social, politic, economic, religios si probabil ca se vor desecretiza adevaruri ascunse atat in planul stiintei cat si al spiritualitatii. Fiind un an caracterizat cu energia Berbecului si a lui Marte dar si a Dragonului, adica foc si razboi, este foarte posibil ca evenimentele conflictuale din intreaga lume sa ia o tunura brusca si agresiva. Problema spirituala pe care o aduce acest an este Puterea. Tiparul acesta de energie care aduce puterea, atat la nivel individual cat si de masa, va fi tonul principal si constant al anului. Aceasta energie a puterii este data omului acum pentru a depasi un alt examen, cel al cumpanirii,rabdarii si profunzimii.

Surse:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu