joi, 5 aprilie 2012

NOUA BIOLOGIE - Unde Mintea Şi Materia Se Întâlnesc (p.2)



Cateva idei din acest documentar de exceptie:
Bruce Lipton arata cum perceptiile si convingerile noastre pot modifica partea genetica si comportamentul celulelor noastre. (Cel mai bun exemplu incepe de la minutul 20 - o celula are doua 'reactii' principale - crestere sau protectie, a merge inainte spre un stimul, sau a merge inapoi, retragandu-se, ferindu-se de un stimul).  Cu cat investim mai multa energie in protectie si frica, cu atat cresterea celulara va fi mai redusa.
In plus, in situatii de stres, avem urmatoarele consecinte: sistemul imunitar este oprit, cresterea ,dezvoltarea si regenerarea sunt oprite, tot sangele se duce in muschi si spre procesul de 'fuga sau lupta', in timp ce procesele cognitive se vor reduce, lasand creierul mic (ce gestioneaza reactiile) sa 'conduca' intregul sistem. De asemenea, bolile se instaleaza cu precadere cand suntem stresati, nu pentru ca le 'luam' de undeva, ci pentru ca toti virusii ( pe care corpul nostru-i contine deja, dar care in starea de 'bine' raman inactivi) se dezvolta liberi fara a mai fi opriti de mecanismul imunitar.
In cazul dezvoltarii fatului, modul de viata al mamei, perceptiile si modul de reactie pot declansa modificari genetice in copilul ce se va naste. Parintii sunt adevarati 'geneticieni' deoarece modul lor de perceptie va determina dezvoltarea ulterioara a copilului(minutul ''58).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu