joi, 20 octombrie 2011

Miscarea de protest Occupy Wall Street

Poate ati auzit la stiri, poate ca nu.
Din 17 Septembrie a inceput o miscare de protest in intreaga lume ce a culminat cu 'Ziua internationala a protestelor',  pe 15 Octombrie.

Peste 100 de orase din Statele Unite si peste 1500 de orase din intreaga lume au participat si mai participa inca. Miscarea a inceput din Wall Street, initiata de un grup de tineri afiliati unei organizatii non guvernamentale. 'Propaganda' a inceput pe internet, si singura metoda de a afla mai multe ramane din pacate tot internetul.
Iata mai jos cum se definesc initiatorii acestei miscari (fragment preluat de pe site-ul oficial 'Occupy Wall Street'):
"Miscarea OWS lupta impotriva puterii corozive exercitate de marile banci si corporatii asupra procesului democratic, si impotriva rolului Wall Street in crearea unui colaps economic care a cauzat una din cele mai grave crize economice din ultimele generatii. Miscarea este inspirata de revoltele din Egipt si Tunisia, si are ca scop expunerea celor 1% din populatie care au scris regulile unei economii injuste ce ne va executa silit viitorul."
"Suntem doar cativa dintre numerosii activisti din lume care au muncit la pregatirea protestului din 15 Octombrie. Pagina web a ramas 'anonima' pentru ca am considerat ca ideile din spatele ei apartin tuturor celor care s-au regasit in ele. Aceasta miscare nu este condusa de nimeni ci este nascuta dintr-o reactie la nedreptatea si coruptia din lume, si este deci destinata sa schimbe valorile sistemului , nu doar regulile sale. Este o miscare globala pentru democratie autentica si conditii umane mai bune, deci aceasta pagina reflecta o idee colectiva, o miscare fara granite si fara lideri. Nu suntem responsabili sau reprezentanti ai niciunui grup. Suntem oameni care au decis sa contribuie printr-o platforma web la o miscare sociala care s-a declansat in mod spontan. "


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu