marți, 29 noiembrie 2011

Principii pentru pastrarea frecventei/vibratiei inalte

1. Nu face nici un rau. Nici tie, nici altor fiinte
Este un lucru care trebuie practicat in fiecare moment, si nu se refera doar la modul in care-i tratam pe ceilalti, dar si la modul in care ne tratam pe noi insine. Trebuie sa ne scoatem din obisnuinta frazele negative, auto-distructive. In loc de  "ce prost sunt, am facut cea mai mare prostie, ca de obicei", sa spunem: "Multumesc pentru aceasta experienta de invatare. Data viitoare cand ma voi afla intr-o situatie similara, ma voi comporta diferit." 
2. In tot ceea ce faci, fii onest si integru.
Nu te minti pe tine, si nu-i minti pe cei de langa tine. Fie ca ne dam sau nu seama de asta, de fiecare data cand in mintea noastra suntem necinstiti, ne facem rau in primul rand noua. Poate ca cel  pe care l-ai 'pacalit', nu va observa, sau nu-i va pasa. Dar tu vei sti. Si te vei simti vinovat. Ceea ce va cauza o scadere a vibratiei tale.
3. Gaseste ceea ce te face fericit, bucuria ta umana, experimenteaz-o din plin, fara sa te judeci pentru asta, si apoi spune Multumesc. (Tine cont insa de primele doua principii.)
Nu-i judeca pe ceilalti pentru modul in care ei isi traiesc bucuria .Fiecare din noi are dreptul divin de a-si gasi propria cale, propriul adevar, propria credinta. Atata timp cat ne bucuram de fiecare experienta fara a ne face rau noua sau celor de langa noi, si in mod onest, vibratia inalta poate fi pastrata.

Modalitati de ridicare a vibratiei: 
1. Asculta muzica ce te face fericit- care iti ridica starea de spirit; 
2. Fa fapte bune in mod spontan si repetat, fara sa astepti ceva in schimb; 
3. Gaseste-ti bucuria umana, si multumeste pentru ceea ce experimentezi.
4. Focalizeaza-ti atentia pe ceea ce iti doresti sa se intample in loc sa te concentrezi pe ceea ce nu iti place - elimina discutiile despre evenimentele ce te-au afectat negativ si inlocuieste-le cu 'ce bine ar fi sa'. Nu mai analiza de ce s-a intamplat un anumit lucru, cine este de vina, ci actioneaza pentru a-l schimba.
5. Nu judeca pe cel de langa tine, ci incearca sa fii fascinat de diferentele dintre voi. Aminteste-ti ca sunteti amandoi fiinte de lumina ce au o experienta umana.

Un comentariu:

  1. frumos, adevărat, întregitor.
    dar eu care am ochii pierduţi în zare aş încerca şi maimult, fără niciun efort.
    adică aş cere sufletului meu să fie mai prezent ca a face rău să nu fie un efort şi atunci devii una cu lumina stelelor.
    ştiu că omului îi trebuie clar şi la obiect definite aceste principii ca să aibă metode pentru a începe măcar, dar ceea ce e în mine mă împinge mereu mai departe încercând să definesc zona fără bariere, fără limitece se deschide odată cu conştiinţa revărsată.

    dacă îmi este permis aş mai adăuga la metodele finale:
    - gândeşte şi cu inima, adică încearcă să pleci urechea şi la sentimentele tale
    - priveşte dualitatea lumii ca polarizare şi prin prisma unei legi a graviaţiei între poli opuşi şi ca o completare perfectă între poli de acelaşi sens
    - priveşte lumea din jur şi caută frumuseţea ei în orice ipostaza, acolo ai să aşezi şi muzica, faptele bune, dar şi prieteni sau amintiri pe care le credeai uitate
    - dacă nu reuşeşti altfel, imaginează cea mai dragă amintire pe care o ai şi suprapune-o parţial peste ceea ce percepiînmomentulacela încercând să aduci la aceiaşi vibraţie şi momentul prezent (de preferat nu la volan)

    paşii oricum sunt importanţi, oriunde ar fi ei situaţi pe scara evoluţiei.
    munay!

    RăspundețiȘtergere