vineri, 11 februarie 2011

Parerea celorlalti (1)


Scenariu: Corina se pregateste sa plece la serviciu. Alege o bluza portocalie, care i-a placut intotdeauna. Insa in timp ce se imbraca se gandeste la ce i-a spus saptamana trecuta colega de birou: "Nu prea te avantajeaza culoarea asta".Corina alege o camasa alba, si spera ca va primi complimente de aceasta data. 

Intr-o seara vorbeste la telefon cu un membru al familiei care incearca sa o convinga ca cel mai bine pentru ea ar fi sa lucreze in vanzari, asa cum a facut si vecinul M. Decat sa isi expuna propriul punct de vedere, Corina cedeaza in fata argumentelor, pentru ca isi doreste ca familia sa fie mandra de realizarile ei.

Corina merge la coafor pentru a-si schimba culoarea parului, pentru a fi in pas cu moda. Rezultatul nu o incanta in mod deosebit dar prietenele o asigura ca niciodata nu a aratat mai bine. 
Peste cateva zile va avea intalnire cu un coleg pe care il place si pe care este hotarata sa-l cucereasca. Se informeaza ce filme-i plac si abordeaza subiecte care desi nu o intereseaza, considera ca il vor impresiona. 
Intrebare: Ce se va intampla cu ea din punct de vedere energetic, emotional, si fizic, daca va continua sa se comporte la fel in urmatorii ani?
De fiecare data cand cedeaza cate putin din propria identitate Corina pierde energie prin chakrele inferioare, (1-3) in unele cazuri chiar transferand o parte din acea energie asupra persoanei a carei aprobare doreste sa o obtina. In timp, se pot crea dezechilibre la nivelul organelor aflate in zona abdominala, poate aparea incapacitatea de a lua decizii, sentimentul ca nu poate realiza nimic, si asa mai departe.
Cum se poate preveni/remedia pierderea de energie?
Cea mai buna metoda, daca pierderea a avut deja loc este prin constientizare si iertare.
Cu un tratament bioenergetic starea se va ameliora insa cauza nu va fi eliminata iar situatia se poate repeta. Cel mai indicat este a se 'monitoriza' si 'educa' tendinta persoanei de a ceda din propria energie in fata celor cu care relationeaza pe plan afectiv, profesional, si social. Astfel, la urmatoarea 'confruntare' Ana isi va controla tendinta de autosabotare, si va 'comanda' subconstientului si sinelui sau, sa ramana ferm pe pozitii.
Este extrem de important sa ne definim. Acesta este un prim pas in autocontrol, cunoasterea de sine. Abia dupa ce ati aflat cine sunteti, si ce va doriti cu adevarat, va puteti solidifica pozitia interioara. Este exact diferenta dintre o cladire construita din paie, pe care orice adiere o poate muta dintr-o parte in alta, si o alta construita din caramida.
Atentie! Nu ma refer la dezvoltarea fixatiilor, sau a incapatanarii. Caci si o casa din caramida poate fi daramata si construita din nou! Ceea ce vreau sa retineti este ca alegerea trebuie sa fie A VOASTRA si nu a celorlalti.Nu faceti lucruri pentru care simtiti aversiune, doar pentru a va integra intr-o turma sau alta.
Sacrificiul pe termen lung s-ar putea sa fie cam mare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu